در خصوص استفاده از انواع لوله ها در برق کشی ساختمان ها اگر بخواهیم صحبت کنیم بایستی بگوییم که لوله های برق از تجهیزاتی به شمار می روند که بکارگیری آنها در تاسیسات برق ساختمان متداول است.لوله های برق کشی برای حفاظت از کابل های برق در راه سیم کشی نیز استفاده میشوند. لوله های برق همچنین میتوانند جدا از نگهداری و حفاظت از سیم ها، به سیم کشی ها نظم بدهند و نیز امنیت آن این سیم ها را تضمین نمایند. لوله های برق بمنظور رد شدن و کاور کردن سیم های برق، کابل های مخابراتی، کابل های دوربین های مدار بسته، فیبر نوری و …دارای کاربرد میباشند.
لوله برق فولادی
لوله برق های از جنس فولاد لوله برقی هستند جهت نگهداری و محافظت از کابل های برق در طول مسیر سیم کشینیز دارای کاربرد میباشند. لوله های برق فولادی به دو صورت هم به شکل توکار و هم روکار نیز در ساختمان دارای کاربرد هستند. لوله های برق فولادی را می توان به کمک دستگاه لوله خم کن فرم داد و در مکان های گوناگون جهت عبور دادن سیم های برق بکار گرفت.
لوله برق پی وی سی
لوله برق های pvc از جنس پی وی سی که همان پلاستیک سخت نام دارد ساخته میشود. لوله پی وی سی برای عبور دادن کابل های برق روی دیوار نیز استفاده میشوند. لوله های پی وی سی بسیار منعطف بوده که این امکان وجود دارد که آنها را در زاویه های مورد نظر خم کرد. درحقیقت لوله PVC فنری شکل است و بدون ترک خوردگی و یا هرگونه شکستگی ای در برق کشی ساختمان ها کاربرد دارد.
لوله برق پلی اتیلن
لوله برق پلی اتیلن از پر مصرف ترین و پرکاربردترین لوله های پلیمری در برق کشی ساختمان ها است. جنس این لوله برق از پلاستیک نرم میباشد که بدلیل وزن بسیارکم و سبک و سهولت نصب همیشه مورد توجه برقکاران بوده است. لوله برقهای پلی اتیلن در سایزهای مختلف و با قابلیت و ظرفیت های متعددی بمنظور جا دادن کابل های برق روانه بازار میگردند.
لوله برق پلی آمید
این نوع از لوله برق که لوله های پلی آمید نامیده میشود در ساختمان های سبک دارای کاربرد میباشد تا جایی که در حال حاضر چیزی نزدیک به ۶۵ درصد لوله های برق ساختمان از نوع پلی امید میباشند چرا که لوله پلی آمید بسیار سبک وزن بوده و بار اضافی را به ساختمان وارد نمینماید.